Naturyzm w Polsce i w innych krajach

Naturyzm - Plaże i ośrodki naturystyczne w Polsce i w innych krajach.

Re: Naturyzm w Polsce i w innych krajach

Postprzez bitzer on 02 Lip 2010 10:01

Witam
Jestem naturystą i opalałem się jak do tej pory tylko w Polsce. I nie jest tak źle jak się tu mówi. Byłem jak do tej pory w Dębkach i od czasu do czasu odwiedzam Kryspinów. Oczywiście że nagi odpoczynek nie jest związany bezpośrednio z seksem. Jeśli ktoś ściąga gacie myśląc tylko o jednym naturystą nie jest.
Trochę wyśmialiście idee i filozofię, ale to nie do końca jest tak. Osobiście nie jestem wegetarianinem czy oszołomem ekologicznym, ale tak jak ktoś pisał staram się nie wchodzić w szkodę przyrodzie. Nie śmiecę, nie palę, nie niszczę roślin, wydm, nie szkodzę zwierzętom i nie zanieczyszczam okolic. Lubię obcowanie z przyrodą, fotografowanie jej, przebywanie na jej łonie.
Nagość jest dla mnie naturalna i nie wprawia mnie w podniecenie. Oczywiście uwielbiam seks, patrzenie na nagie piękne ciała, ale na plażę nie przychodziłem po to żeby się pogapić czy osiągnąć coś więcej poza równą opalenizną... Oczywiście nie jestem ślepy i nagie piękne kobiety wyławiam z tłumu, aczkolwiek kontempluję je jak piękne akty czy dzieła sztuki. Nic więcej.
Problemem na plaży N są ludzie którzy nie widzą innego celu nagiego odpoczynku jak seks. Tępi się ich dość sprawnie, bo na plaże przychodzi się całymi rodzinami i po to żeby pobyć na łonie natury a nie po to żeby patrzeć na bzykające się parki. Tym bardziej że na plaży są DZIECI.
W Polsce niestety nagość nadal jest tabu i przyciąga nieciekawych panów z reklamówkami, lornetkami i drgającymi ptaszkami. Smutne to i krzywdzące dla ludzi będących w takiej sytuacji jak ja teraz. Nie mam już partnerki na nagą plażę, a wiem jak są traktowanie samotni panowie na plaży naturystycznej... Podejrzany gość który nie wiedzieć czego chce... Ehhh
bitzer
Ranga: Czytelnik

Dołączenie: 25 Cze 2010 12:19

Postprzez paradise69 on 02 Lip 2010 18:46

Spójrz uważnie na swoje pierwsze i ostatnie zdanie ;) . Jednak będąc singlem na nagiej plaży rzeczywiście masz problem, chociaż nie masz winy. My osobiście pewnie widząc ciebie nie rozłożylibyśmy się obok ze względu na stereotyp tzw gazeciarza ale gdybyś to Ty rozłożył się nieopodal nas i zachowywał się naturalnie, to przy następnym spotkaniu wiedzielibyśmy, że nie mamy do czynienia z natrętem i nie mielibyśmy pewnie oporów (chociaż i tak wolimy towarzystwo par). Pzdr
paradise69
Ranga: Randkowy Przyjaciel

Dołączenie: 29 Paź 2008 19:42

Postprzez bitzer on 04 Lip 2010 15:37

Ja to wszystko wiem :)
Chciałbym tylko żeby pary wiedziały że nie każdy facet rozkładający się w pobliżu pary jest natrętem i zbokiem. Tak się robi , przynajmniej jeśli chodzi o mnie, po to, żeby było bezpieczniej. Jeśli jest się samemu, trudno nawet iść do wody nie obawiając się że po powrocie na ręczniku nie będzie plecaka i innych osobistych rzeczy... A takie rzeczy się zdarzają. Osobiście najbardziej oprócz pływania brakowałoby mi możliwości spaceru brzegiem wody. A jeśli ludzie obok siedzą sobie grzecznie i nikomu nie wadzą zawsze można poprosić o rzucenie przez nich okiem na pozostawione rzeczy.
Nie każdy idzie na plażę podrywać lub dać się poderwać. Mnie osobiście nawet jak byłem z kobietą zależało jedynie na nagim odpoczynku. Choć nie przeczę mieliśmy kilka propozycji czegoś więcej. Niestety moja partnerka nie była zainteresowana.
Pozdrawiam
P.
bitzer

Dołączenie: 25 Cze 2010 12:19

Postprzez dorota on 27 Lip 2010 13:54

Witam :)
Jesteśmy po urlopie który spędziliśmy w Chorwacji na Istrii w ośrodku naturystycznym Solaris. Bardzo fajne miejsce do odpoczynku :lol: Super pokoje, super jedzenie, super i super...Byliśmy tam 3 raz ale teraz szukamy czegos innego ;) Niestety jesli chodzi o rodaków to udało nam się spotkać jedną polska rodzinę z Wrocławia. Jesli chodzi o klimaty swingers to raczej nieznany temat. Słyszelismy o hotelu w Hiszpanii dla naturystów . Niestety nie pamiętam nazwy hotelu czy ktos słyszał lub tam był? Ponoć jest tam super.
Czy ktoś zna fajne miejsca do opalania w woj podkarpackim lub w woj. ościennych, może to być również Słowacja. Interesuje nas niedaleka odległość aby móc wyskoczyć sobie na weekend i troszkę się poopalać. Nad Bałtyk mamy kawałek a polskie drogi zniechęcają do krótkich wypadów. Pozdrawiam i całuję ;)
dorota

Dołączenie: 25 Sty 2008 20:23

Postprzez hitech on 30 Lip 2010 00:06

Witam my jedziemy 16 sierpnia już 4 raz do Chorwacji , jedziemy na tydzień -do 10 dni.
Naszym miejscem jest Premantura koło Puli i rezerwat Kamieniak z 30 kilometrami plaz kamiennych skał i klifów. Super klimat , RAJ DLA NATURYSTÓW. Jedziemy pod namiot bo to nasz filozofia wypoczynku i kontaktu z naturą. Może ktoś też planuje urlop w tym czasie?
hitech

Dołączenie: 29 Lip 2010 23:57

Poprzednia

Powróć do Naturyzm